• امروز جمعه, 01 آذر 1398 - Fri 11 22 2019
    • تمرین میدانی زلزله در محل یخدان کوثر بیدخت
    • کارگاه دو روزه تخلیه اضطراری و اطفا حریق

لزوم وجود پیوست پدافند غیرعامل برای طرح‌ های توسعه‌ ای

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد در جلسه كارگروه سلامت در حوادث غير مترقبه و پدافند غيرعامل دانشگاه که به مناسبت نکوداشت هفته پدافند غیرعامل برگزار شد، گفت: هر طرح توسعه‌ ای که قرار است اجرا شود، باید حتما پیوست پدافند غیرعامل داشته باشد.

به گزارش روابط عمومی مرکز اورژانس ۱۱۵ گناباد ، دکتر جواد باذلی در این جلسه با تبریک هفته پدافند غیرعامل، اظهار کرد: پدافند غیرعامل فقط مربوط به یک واحد یا معاونت نیست و تمام ارکان دانشگاه را شامل می‌شود.

وی افزود: پدافند غیرعامل باعث آمادگی بیشتر برای مقابله با حوادث و کاهش خسارت‌ های مالی و جانی در حوادث و بحران‌ ها می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد با تاکید بر اینکه تمام معاونت‌ ها و واحدها، اولویت‌ های خود در مقابله با حوادث و بحران‌ ها را بازنگری و به روز نمایند، گفت: باید اطلاعات چارت مدیریتی برنامه پاسخ ملی (NRF) در سطح دانشگاه علوم پزشکی گناباد به صورت مرتب بروزرسانی شود، همچین هر یک از واحد های عملیاتی نیز باید چارت فرماندهی حادثه (ICS) خود را بازنگری و بروزرسانی کنند، چرا که در مواقع بحران، دسترسی سریع به مدیران و عوامل اجرایی مرتبط با موضوع، از اولویت‌ های اصلی است.

دکتر باذلی بر برگزاری دوره‌ های آموزشی موثر و هدفمند و انجام پژوهش‌ های کاربردی با توجه به وضعیت اقلیمی و شرایط جغرافیایی شهرستان‌های گناباد و بجستان و همچنین انجام تمرین‌ های اصولی جهت افزایش آمادگی واحدها تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: باور اشتباه بسیاری این است که حادثه برای دیگران است و برای ما رخ نمی‌دهد و برای همین معمولا در مواقع بروز بحران، غافلگیر می‌شویم.

دکتر باذلی تاکید کرد: باید هماهنگی لازم را هم در مجموعه دانشگاه و هم در تعامل با سایر ادارات و نهادهای مرتبط با سطح شهرستان داشته باشیم تا در موقع بروز بحران، کلاف سر در گم نباشیم.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد با قدردانی از دکتر باذلی بخاطر حمایت از کمیته پدافند غیرعامل با وجود محدودیت‌ های مالی، گفت: علاوه بر خدمت‌ رسانی به عزاداران و زائران در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی و اربعین، تیم عملیاتی اورژانس ۱۱۵ به مرز مهران اعزام گردید و حدود ۲۵ هزار ویزیت و اقدامات درمانی برای زائران پیاده انجام شد.

دکتر امین زمانی افزود: با توجه به فصل بارندگی و پیش بینی بارش‌ های خوب در سال جاری، لازم است که تمهیدات لازم برای مقابله با سیل احتمالی اندیشیده شود، بویژه برای مسیرهای دسترسی و مراکزی که در حاشیه رودخانه‌ ها و مسیل‌ های فصلی قرار دارند، اقدامات پیشگیرانه لحاظ شود.

وی یادآور شد: معمولا پس از وقوع سیل، امکان بروز برخی بیماری‌ها بوجود می‌ آید که احتمال افزایش مراجعان به بیمارستان و مراکز درمانی را در پی خواهد داشت که در این خصوص هم باید اقدامات لازم انجام شود.

شایان ذکر است در این جلسه، در خصوص آمادگی در مقابله با آنفلوانزا نیز بحث و تبادل نظر شد.