• امروز شنبه, 10 خرداد 1399 - Sat 05 30 2020
    • اجرای طرح هر شهروند یک اورژانس یار
    • کارگاه آموزشی فارماکولوژی در اورژانس ۱۱۵

نجات جان یک کوهنورد توسط بالگرد اورژانس هوایی گناباد

یک کوهنورد که حین کوهنوردی در کوه های اطراف درب صوفه دچار حمله قلبی شده بود، با تلاش اورژانس هوایی گناباد از مرگ حتمی نجات یافت.

به گزارش روابط عمومی مرکز اورژانس ۱۱۵گناباد، دکتر امین زمانی رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی گناباد در این خصوص گفت: در پی تماس تلفنی همراه یک کوهنورد با مرکز اورژانس مبنی بر نیاز به فوریت پزشکی برای همراهی وی که هنگام کوهنوردی در کوههای اطراف درب صوفه به سمت کلاته ورورک دچار درد قفسه سینه، تعریق، سرگیجه و تهوع شده بود، بلافاصله کد زمینی به محل اعزام شد که به علت عدم امکان دسترسی خودرویی و پیاده به محل، دستور پرواز بالگرد اورژانس هوایی برای کمک به بیمار صادر شد.

دکتر امین زمانی افزود: از آنجا که در ارتفاعات امکان آدرس دهی دقیق توسط همراه بیمار وجود نداشت، عملیات جستجو حدود ۴۵ دقیقه و در ارتفاع تا حدود ۶۴۰۰ پا به طول انجامید.

وی با اشاره به شرایط سخت فرود بالگرد در میان کوه اظهار داشت: با مهارت کادر و خدمه پرواز، محل مناسبی برای فرود مهیا شد و پس از فرود بالگرد، اقدامات اولیه توسط کارشناسان فوریت های پزشکی مستقر در بالگرد انجام و بیمار با بالگرد اورژانس هوایی به بیمارستان علامه بهلول گنابادی منتقل گردید.

دکتر زمانی افزود: بر اساس معاینات پزشکان، بیمار دچار سکته قلبی شده بود که خوشبختانه با انتقال به موقع از خطر حتمی نجات یافت.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در پایان از کادر پرواز ، کارشناسان فوریت های پزشکی اورژانس هوایی و پایگاه سنو و همچنین پرسنل مرکز پیام برای انجام این ماموریت قدردانی کرد.

شایان ذکر است که بیمار پس از دریافت مراقبت های اولیه در بخش مراقبت های قلب بیمارستان علامه بهلول گنابادی، برای تکمیل درمان به مشهد مقدس اعزام شد.