دکتر حسین کرمانپور روز یکشنبه در حاشیه چهل و دومین اجلاس روسای مراکز اورژانس کشور، اظهار داشت: اورژانس نقش تعیینکنندهای در پیشبرد اهداف نظام سلامت دارد.
وی در این رابطه افزود: اگر بهصورت کلی بررسی کنیم، سهم اورژانس در عملکرد وزارت بهداشت مربوط به پویش نه به تصادف، بین ۱۰ تا ۱۵ درصد است، اما زمانی که بهصورت مستقل ارزیابی شود، این میزان به مراتب بالاتر خواهد بود.
وی با استناد به آمارهای موجود، افزود: سهم بسیاری از حوادث جادهای قابل پیشگیری است، مشروط بر اینکه سرمایهگذاری لازم در این حوزه انجام شود.
این مقام مسئول ادامه داد: تجهیز ناوگان، افزایش مهارتهای عملیاتی تکنسینها و تمرینات مداوم میتواند تأثیر قابلتوجهی در کاهش آسیبها داشته باشد.
*اهمیت آمادگی عملیاتی و حضور میدانی اورژانس*
رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، با تأکید بر ضرورت حفظ آمادگی نیروهای اورژانس، گفت: مهارتهای امدادی همچون زبان دوم است؛ اگر مدتی مورد استفاده قرار نگیرد، احتمال فراموشی و کاهش دقت در اجرای عملیات وجود دارد. بنابراین، برگزاری مداوم مانورها، آموزشهای عملی و بررسی تجهیزات امدادی ضروری است.
وی همچنین به اهمیت نحوه استقرار آمبولانسها در مسیرهای پرتردد اشاره کرد و افزود: حضور فیزیکی اورژانس در نقاط حادثهخیز، علاوه بر ایجاد حس امنیت در رانندگان، میتواند از بروز تصادفات جلوگیری کند.
کرمانپور تصریح گرد: پارک آمبولانسها در نقاط مناسب، روشنکردن چراغهای هشداردهنده بهویژه در شب و همکاری نزدیک با پلیس، از جمله اقداماتی است که در کاهش تصادفات تأثیرگذار است.
*ضرورت استانداردسازی ناوگان اورژانس*
وی در پایان با اشاره به پویش «نه به تصادف» تأکید کرد: اگرچه این پویش در بازهای ۴۵ روزه اجرا میشود و انتظار تغییرات اساسی در کوتاهمدت منطقی نیست، اما در برنامههای میانمدت و بلندمدت میتوان مشکلات ناوگان اورژانس را شناسایی، نقاط حادثهخیز را مشخص و زیرساختهای امدادی را استانداردسازی کرد.
گفتنی است پویش «نه به تصادف» با همت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با هدف کاهش حوادث جادهای، افزایش آگاهی عمومی و بهبود ایمنی راهها راهاندازی شده است.